SYNERGISCH PRO SPOT SP-5 SMART MIG LASAPPARAAT NU MET DUBBEL PULS TECHNOLOGIE

ingevoerd op 25-04-2019

De beste lassen leg je met de Pro Spot SP-5 en SP-5.3 Dubbel Puls SMART MIG voor professionals. De SP-5 en SP5.3 lasapparaten zijn uitgerust met drie MIG lastoortsen, waarmee de drie verschillende basismetalen (RVS) staal, silicium-brons en aluminium gelast kunnen worden.

Je hoeft bij de synergische Pro Spot lasapparaten slechts één lasparameter in te stellen. Zodra vervolgens de schakelaar van het gekozen lastoorts wordt ingedrukt, schakelt een geavanceerde microprocessor de lasapparaten automatisch over naar het juiste beschermgas, lasprogramma én laspatroon waardoor de laskwaliteit altijd optimaal is en Pro Spot lasapparaten snel en gebruiksvriendelijk zijn.

Pro Spot Dubbel Puls lassen

De Pro Spot SP-5 en SP-5-3 zijn Dubbel Puls lasapparaten. Bij pulserend MIG en MAG lassen heeft de stroombron twee verschillende stroomsterkte niveaus. Een constante basisstroom houdt de lasboog in stand. De pulserende pulsstroom zorgt dat de druppels toevoegmateriaal loslaten. Tevens wordt ook de lasdraad pulserend aangevoerd.

Dankzij Dubbel Puls lassen wordt het werkstuk minder heet en is de kans op vervorming van het basismateriaal minimaal. Dankzij een optimale versmelting kunnen dunne materialen makkelijker gelast worden, wordt de las kwalitatief hoogwaardiger, zijn er minder lasspetters en als gevolg hiervan nabewerking van het werkstuk niet of nauwelijks nodig zijn. Bijkomend voordeel van dubbel puls is dat verticaal lassen ook veel makkelijker gaat.

De Pro Spot SP-5 is geschikt voor 240 Volt netspanning en heeft 200 Ampère vermogen. De driefasen Pro Spot Sp-5.3 is geschikt voor 400 Volt krachtstroom en heeft een vermogen van 350 Ampère.

De Pro Spot SP-5 en SP-5.3 zijn ideaal voor schadeherstelbedrijven die vaak en afwisselend roestvrij staal, aluminium en verzinkt staal lassen. In de synergic mode garandeert een microprocessor voor optimale instellingen en laskwaliteit.

De Pro Spot SP-5 / SP-5.3 kan ook worden uitgerust om TIG (geen aluminium) en MMA/elektrode te lassen. De SP-5 / SP-5.3 last MIG als TIG zowel continu als pulserend.

 

Meer info:

Toolscenter Frans Deutekom

 

Snap on Pro-Spot-SP-5 Snap on Pro-Spot-SP-5