Snap-on introduceert ultra korte stalen elektronische momentsleutel met hoekverdraaiing en flexibele kop

Snap-on Tools heeft een ultra compacte stalen elektronische momentsleutel met hoekverdraaiing en flexibele ratelkop geïntroduceerd. De ATECH Micro TechAngle momentsleutel is slechts 295 millimeter lang, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor werkzaamheden in krappe en moeilijk bereikbare ruimtes.


Snap-on heeft de ATECH1FS240 met 1/4” aandrijfvierkant en ATECH2CS240 met 3/8” aandrijfvierkant ontwikkelt op basis vanwege de sterk stijgende vraag naar ultra compacte en accurate momentsleutels. Het is lang niet altijd mogelijk meer om met een conventionele momentsleutel alle werkzaamheden uit te voeren.

MICRO AFMETINGEN, MACRO EIGENSCHAPPEN

De Snap-on ATECH Micro TechAngle momentsleutels hebben een bereik van 1,36 – 27,12 Nm en zijn dankzij hun ultra compacte formaat, lage gewicht en flexibele ratelkop voor veel verschillende werkzaamheden inzetbaar. Het ratelmechanisme van de momentsleutels heeft 72 tanden, waardoor werkzaamheden zelfs in de kleinste en moeilijkst bereikbare ruimtes uitgevoerd kunnen worden.

De flexibele ratelkop kan 15 graden gekanteld worden, waardoor ook onder onhandige en lastige hoeken gewerkt kan worden. De ATECH momentsleutels hebben een diameter van 23 millimeter en wegen 420 gram. Het gekartelde handvat zorgt voor maximale grip, zelfs als de momentsleutel vet is.

Het grote LCD display met achtergrondverlichting, heldere progressieve LED’s, een pieptoon en vibratie waarschuwen de monteur wanneer het ingestelde moment of benodigde hoek bereikt is. De ATECH Micro TechAngle momentsleutels hebben een meetnauwkeurigheid van +/- 2% CW en 3% CCW (20-100% FS). De schaalaanduidingen worden weergegeven in Ft Lbs, In Lbs, Nm, Kg-cm en dNm. De momentsleutel werkt standaard op 1 AA lithium batterij en kan in het software-menu ook ingesteld worden voor alkalische of NIMH batterijen.

ONTWIKKELT VOOR VEELEISENDE AUTOTECHNIEKEN

Snap-on ATECH momentsleutels zijn ontwikkelt om aan de steeds scherper wordende eisen van autofabrikanten te voldoen. De gesealde ratelkop zorgt dat water niet binnen kan dringen in het ratelmechanisme met hoogwaardig vet. De zichtbare kunststof materialen zijn bestand tegen alle automotive vloeistoffen en chemicaliën en de batterij afsluitdoppen met schroefdraad zijn zwaar uitgevoerd, kunnen tegen een stootje en zijn beschermd tegen losdraaien.

De 100 procent stalen frameconstructie is getest op kracht en ontwikkelt voor duurzaamheid. De eenheden zijn tijdens werkzaamheden met één hand makkelijk en snel te wijzigen en volledig programmeerbaar. Dankzij deze specificaties zijn Snap-on momentsleutels accuraat en duurzaam.

 

snap on snap on