WALLMEK DEMONTAGEGEREEDSCHAP VOOR GESLOTEN WIELLAGERS/NAVEN OP NIET-VLAKKE ANKERPLATEN

Wallmek heeft een persset geïntroduceerd om gesloten wiellagers en/of wielnaven op niet-vlakke ankerplaten van bijvoorbeeld Subaru, Toyota, Citroën, Peugeot, Opel, Chrysler en Hyundai toch veilig, snel, efficiënt en zonder beschadigen te kunnen demonteren.

Deze modellen hebben niet-vlakke ankerplaten aan de achterzijde vanwege trommelremmen of parkeerrem systemen in de remschijf. De set met bestelnummer W01-00047 bestaat uit twee speciale slanke persvoeten en een persbrug met bijbehorende bevestigingsmaterialen.

WALLMEK SPECIAALGEREEDSCHAP

De pers-set is specifiek ontwikkelt voor de modulaire perscilinder kits die de basis voor de hydraulische Wallmek gereedschappen vormen. Wallmek automotive speciaalgereedschap is in de Benelux exclusief verkrijgbaar bij de Snap-on Tools franchisenemer die met zijn rijdende winkel naar het autobedrijf toekomt.

Rem-ankerplaten van personenauto’s en bestelwagens zijn lang niet allemaal vlak. Vaak is er maar weinig, of soms zelfs helemaal geen ruimte om wielnaven met hydraulisch persgereedschap te demonteren.

Als je de naaf met het verkeerde gereedschap of op de verkeerde manier los perst, kan de behuizing beschadigen, scheuren en zelfs afbreken. Wallmek gereedschap is universeel, verstelbaar en specifiek ontworpen zodat je wielnaven/wiellagers op deze ankerplaten probleemloos kunt demonteren zonder iets stuk te maken.

GESLOTEN WIELLAGERS

De bouten en geleiders van de wielnaven zitten na verloop van tijd muurvast door vuil, pekel en roest. Om de naven los te persen kun je met Wallmek gereedschap maar liefst 22 ton perskracht toepassen.

Wallmek wielnaaf/wiellager persset W01-00047 is onder andere geschikt voor de Subaru Forester, XV en Outback, Toyota Aygo en Avensis, Citroën C1, Peugeot 108, Opel Vectra en Zafira, Chrysler Voyager en Hyundai i10. Vanwege de handrem-configuratie met trommelrem is de ankerplaat van deze auto’s niet vlak.

Het demonteren kan direct op het voertuig worden gedaan met een pers tot 22 ton, tevens is er de mogelijkheid de naaf uit het lager te persen indien deze moet worden hergebruikt. Als het lager geen asgat heeft of wanneer de as nog in het lager zit, kun je het lager met demontagegereedschap W01-00040 en W01-00042 makkelijk demonteren. Als er wel een asgat aanwezig is, gebruiken we W01-00035-001,002,003 of 004. De perspoten zijn als set (W01-00047-020) of los (W01-00047-001) verkrijgbaar.

Wallmek ontwikkelt gereedschap waarmee monteurs sneller werken zodat ze meer geld kunnen verdienen. Vul voor meer informatie of een demonstratie bij u in de werkplaats onderstaand formulier in.

 

 

Bron: Snap-on

 

Wallmek-introduceert-demontagegereedschap-voor-gesloten-4-bouts-wiellagers-en-wielnaven-op-niet-vlakke-ankerplaten-Snap-on-Tools Wallmek-introduceert-demontagegereedschap-voor-gesloten-4-bouts-wiellagers-en-wielnaven-op-niet-vlakke-ankerplaten-Snap-on-Tools